ΙΔΕΑΔ: Η διαφθορά στον αθλητισμό [18/10]

Ετήσια σύνοδος του ΙΔΕΑΔ, Παρασκευή, 18/10 στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Π.Φαλήρου

0

Στην ετήσια σύνοδο της Παρασκευής, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Λευτέρη Αυγενάκη, θα συζητηθεί το πρόβλημα της διαφθοράς στον αθλητισμό με συγκεκριμένα παραδείγματα και με ιδιαίτερη έμφαση στην διαφθορά που προκύπτει από τους προσυνεννοημένους αγώνες, από το ντόπιγκ, από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, από τον ελλειματικό κρατικό έλεγχο και από την διαπλοκή πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων με μόνιμο θύμα τον καθαρό αθλητισμό.

Η συμμετοχή στη σύνοδο είναι ελεύθερη και χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι καθηγητές, οικονομολόγοι και νομικοί όπως η Εισαγγελεύς Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο καθηγητής Οικονμικών Γρηγόρης Παπανίκος, οι γνωστοί στα αθλητικά δρώμενα δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος και Νίκος Λαγαρίας, καθώς και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Οργάνωσης για την παρακολούθηση της στοιχηματικής δραστηριότητας (GLMS) Δικηγόρος Βαγγέλης Αλεξανδράκης.

Πεντάλεπτες παρεμβάσεις θα κάνουν και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και ομοσπονδιών με παρουσίαση συγκεκριμένων προβλημάτων διαφθοράς στο άθλημα ή στον χώρο που δραστηριοποιούνται.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της σύμβασης Μακόλιν του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, όπου και θα παρουσιαστούν οι καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την δημιουργία της εθνικής πλατφόρμας υλοποίησης της Σύμβασης.

Στη σύνοδο θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Μαυρωτάς, ο οποίος , ως γνωστόν, δραστηριοποιείται ήδη πολύ ενεργά με το επιτελείο του για την συντομότερη δυνατή υλοποίηση της εθνικής πλατφόρμας.

Επίσης, στη σύνοδο θα συμμετέχει και ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος στη συνέχεια της συνόδου θα βραβευθεί από το ΙΔΕΑΔ κατά την απονομή των Απολλωνείων Βραβείων 2019 για την προσφορά του στην επιστήμη, και την κοινωνία, αλλά και για την σταθερή συμπαράστασή του στους ιδεολογικούς αγώνες του ΙΔΕΑΔ για την αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού.

Θα εκδοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για κάθε ενδιαφερόμενο..

Σχόλια