Οικονομική ελευθερία σε συνάρτηση με το δικαίωμα στο περιβάλλον [26/2]

Νομικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας (Legal Debate) από την ELSA Θεσσαλονίκης

0

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διοργάνωση Νομικού Αγώνα Επιχειρηματολογίας (Legal Debate), αναφορικά με ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την ελληνική και διεθνή νομική επικαιρότητα.

Το θέμα του Νομικού Debate είναι: «Οικονομική ελευθερία σε συνάρτηση με το δικαίωμα στο περιβάλλον».

Ειδικότερα, ο συσχετισμός των δύο συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, παρότι αναγκαίος για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις. Μέσα από την ανάλυση πραγματικών περιστατικών αλλά και μέσα από την εξέταση του σχετικού νομικού υποβάθρου, οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά της θέσπισης αυστηρών ορίων στην ελεύθερη οικονομική ανάπτυξη, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες των τεσσάρων ατόμων ανάλογα με την θέση την οποία καλούνται να υποστηρίξουν και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους εξής: τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονο, τον Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου Τάσο Παυλόπουλο και τον Καθηγητή Διοικητικού Δικαίου Νομικής ΑΠΘ Κωνσταντίνο Γώγο.

Το Νομικό Debate πρόκειται να διεξαχθεί ενώπιον κοινού, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το Debate είναι βεβαίως ευπρόσδεκτοι.