spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΚΕΣΔ: Επιμορφωτικό εργαστήριο για δικαστές - (5/10/2017)

ΚΕΣΔ: Επιμορφωτικό εργαστήριο για δικαστές – (5/10/2017)

spot_img
spot_img
spot_img

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου (www.cecl.gr) διοργανώνει μονοήμερο εργαστήριο με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των δικαστών για την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δικαστική πρακτική.

Το εργαστήριο θα εστιάσει:

α) στην εφαρμογή του Χάρτη στη δικαστική πρακτική, β) στη συσχέτιση των διατάξεων του Χάρτη με τις αρχές της ΕΣΔΑ και την εθνική νομοθεσία, γ) στη πρακτική εφαρμογή του Χάρτη σε μελέτες περίπτωσης.

Καλούμε δικαστές με εμπειρία 3-5 έτη να υποβάλλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους. Η καινοτομία των εργαστηρίων είναι η έμφαση στην πρακτική προσέγγιση του θέματος. Τα εργαστήρια θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και προϋποθέτουν την ενεργητική συμμετοχή των συμμετεχόντων και τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίες όπου θα συζητηθούν μελέτες περίπτωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την υπεύθυνη έργου, Άννυ Καμαριώτη, στα τηλέφωνα 210 3623506 και 210 3623634 ή στο [email protected]

Τόπος: Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, Ακαδημίας 43 (3ος όροφος), Αθήνα

Χρόνος: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 10:30 – 17:30 Γλώσσα σεμιναρίου: Ελληνικά

Διαθεσιμότητα: 20 θέσεις για Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς με ενασχόληση σε συναφή θέματα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής έως: 25 Σεπτεμβρίου 2017 – Κόστος: Χωρίς κόστος

spot_img

Lawjobs