spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςP.E.Petrakis: “The Greek Economy and the Crisis” (24/11/2011)

P.E.Petrakis: “The Greek Economy and the Crisis” (24/11/2011)

spot_img

Την 24η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο “Τhe Greek Economy and the Crisis – Challenges and Responses” του Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτη Ε. Πετράκη. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2011 από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο του εξωτερικού Springer (Heidelberg, Dordrecht, London, New York).

Το βιβλίο αυτό είναι προϊόν δεκαετούς μελέτης του καθηγητή κ. Πετράκη και συνέχεια των προηγούμενων βιβλίων και μελετών του. Αποτελεί συνέχεια του βιβλίου του «Η Ελληνική Οικονομία: Προκλήσεις (Μέχρι το 2010)». Το νέο του βιβλίο είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό για το ελληνικό ζήτημα. Βασίζεται σε επιστημονική ανάλυση, εξηγεί το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και παρουσιάζει την ελληνική κρίση μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας και κρίσης. Οι πρώτες κριτικές του βιβλίου στο εξωτερικό υπήρξαν πολύ καλές. Το Ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα συνετάραξε την παγκόσμια οικονομία από το 2009 και συνεχίζει να την συνταράζει. Είναι πολυδιάστατο και διαχρονικό φαινόμενο. Αφορά μία ολόκληρη κοινωνία 11 εκατομ. ανθρώπων (και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία) σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής τους. Μία τόσο μεγάλη κρίση έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και σε παρεμφερή ή διαφορετική έκδοση σε πάρα πολλές οικονομίες στον κόσμο. Συνεπώς, η βαθιά κατανόησή της είναι απαραίτητη για την οργάνωση της εξόδου από αυτή.

Το βιβλίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Σταύρος Θωμαδάκης, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Βάρδας Θεόδωρος, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος ( ΣΕΛΠΕ ), ο κ. Ταμβακάκης Φαίδων, Συγγραφέας και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Trust και ο κ. Αλκμάν Γρανίτσας, Dow Jones Newswires, Contributor to The Wall Street Journal. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η κα.  Τσαπανίδου Πόπη, Δημοσιογράφος.

H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αμφιθέατρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες τυχόν χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Κλειώ Ανομίτρη 210-3689353 ή στο  [email protected]

spot_img

Lawjobs