Συνέδριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (08/02/2012)

0

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει την Τετάρτη 08-02-2012 και ώρα 10:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνέδριο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τρείς (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και παράλληλο χρόνο και θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:

1. Εθισμός στο διαδίκτυο

2. Τα θετικά του Διαδικτύου

3. Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση

Σκοπός της ενότητας «Νομική Προσέγγιση και Ασφαλής Πλοήγηση» είναι η ενημέρωση των εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών καθώς επίσης και των νομικών γύρω από τις νέες τεχνολογίες καθόσον το παραδοσιακό έγκλημα έχει μεταλλαχθεί σε ηλεκτρονικό και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 82%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότερες δικογραφίες που σχηματίζονται σήμερα για διάφορα αδικήματα να περιέχουν πράξεις και όρους νέων τεχνολογιών.

Ως εκ τούτου, η Υπηρεσία μας καλεί εβδομήντα (70) δικηγόρους να συμμετάσχουν ως ακροατήριο στην εν λόγω ενότητα με στόχο την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα που αφορούν στην μετάλλαξη της εγκληματικότητας (παραδοσιακό-ηλεκτρονικό έγκλημα). Οι δικηγόροι που θα παρακολουθήσουν το εν λόγω συνέδριο θα είναι οι πρώτοι εβδομήντα που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η ενότητα θα πλαισιωθεί από ομιλίες και παρουσιάσεις εκπροσώπων των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς επίσης και καθηγητών πανεπιστημίου εξειδικευμένων στο αντικείμενο. Η διάρκεια της συγκεκριμένης ενότητας θα είναι από τις 10:30 έως και τις 15:00.

Η είσοδος στο χώρο του συνεδρίου θα πραγματοποιείται μόνο σε άτομα τα ονόματα των οποίων θα έχουν δηλωθεί εκ των προτέρων. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε, μέχρι την Τετάρτη 1-2-2012 και ώρα 13:00, για τη συμμετοχή σας στο 210-6476464 ή μέσω email στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, προκειμένου να σας αποστείλουμε και τη σχετική πρόσκληση.

Σχόλια