spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΣυζήτηση πάνω στο έργο του Ronald Dworkin στον EPLO (08/05/2014)

Συζήτηση πάνω στο έργο του Ronald Dworkin στον EPLO (08/05/2014)

spot_img
spot_img
spot_img

Επιστημονική και ερευνητική ημερίδα πάνω στο έργο του Αμερικανού φιλοσόφου και μελετητή του συνταγματικού δικαίου Ronald Dworkin, διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014, στις 6.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του στο Κολωνάκι (Αχαιού 16, Δεξαμενή).
Ο καθηγητής Ronald Myles Dworkin, που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο περίπου, υπήρξε ο εκφραστή μιας από τις πλέον συζητημένες παγκοσμίως σύγχρονες θεωρίες για τη φύση του δικαίου. Υποστήριξε μια «ηθική ανάγνωση» του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών και μια «πιο ανθρώπινη» προσέγγιση της νομιμότητας και της ηθικής.
 
Στην εκδήλωση με θέμα «Πολιτική και Δικαιϊκή Oντολογία του Ronald Dworkin» θα συμμετέχουν οι:
► Γιώργος Γεραπετρίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Ηθική και θετικισμός στο έργο του Ronald Dworkin».
► Θεοδώρα Αντωνίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η “συνταγματική αντίληψη” περί δημοκρατίας κατά τον Ronald Dworkin».
► Σωκράτης Δεληβογιατζής, Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Κριτική της πολιτικής φιλοσοφίας του Ronald Dworkin».
► Θεόδωρος Γεωργίου, Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Η πολιτική νεωτερικότητα και η κριτική της κατά τον Ronald Dworkin».
 
Τον συντονισμό της ημερίδας και τη διεύθυνση της συζήτησης που θα ακολουθήσει τις ομιλίες έχει αναλάβει η κυρία Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια και πρώην Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
 

spot_img

Lawjobs