“Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής” – Γ’ Κύκλος

0

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και τo Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν για τρίτη συνεχή χρονιά μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Πιο συγκεκριμένα, συνδιοργανώνουν και για το έτος 2020 εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων, όπως η ενήμερη συναίνεση και τα δικαιώματα των ασθενών, η αυτονομία των παιδιών, οι νέες εφαρμογές στη Γενετική, η ευγονική, οι ευρεσιτεχνίες στη βιοτεχνολογία, κ.λπ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Σχολών Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών, αλλά και επαγγελματίες δικηγόρους, δικαστές, ιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.ά.

Περιλαμβάνει 12 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020, στην έδρα της Επιτροπής (Αθήνα) και ταυτόχρονα σε ειδική αίθουσα τηλεδιασκέψεων του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Οι συναντήσεις είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00 κατά τις ημερομηνίες 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 2/4, 23/4, 7/5, 14/5, 21/5, 4/6 και 18/6/2020 (παρουσίαση εργασιών).

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολούθησαν τουλάχιστον τα δέκα (10) από τα δώδεκα (12) σεμινάρια εξασφαλίζοντας τη χορήγηση διδακτικών μονάδων (ECTS) στους συμμετέχοντες.

Για την παρακολούθηση, είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς θα υπάρχουν και εισηγητές από το εξωτερικό.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος (προεγγραφή), μπορείτε να στείλετε σχετικό e– mail με σύντομο βιογραφικό σας σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής: secretariat@bioethics.gr, αναφέροντας και σε ποια πόλη επιθυμείτε να παρακολουθήσετε (Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120 ευρώ και οι διαθέσιμες θέσεις είναι 25 στην Αθήνα και 25 στη Θεσσαλονίκη.

Η τελική λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Προγράμματος, οπότε και θα σταλεί σχετική ειδοποίηση στους συμμετέχοντες.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία πληρωμής από τους συμμετέχοντες, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προ της έναρξης του Προγράμματος.