Τρίτος Διεθνής Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στους αρχαίους Φιλίππους

0

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Δήμος Φιλίππων και το Ινστιτούτο «Μωχάμετ Αλή» για την Έρευνα της Ανατολικής Παράδοσης διοργανώνουν τον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου με την υποστήριξη της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης. Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στη ρωμαϊκή αγορά του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και στο ιστορικό ξενοδοχείο Ιμαρέτ στην παλιά πόλη της Καβάλας.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν οκτώ διακεκριμένες ευρωπαϊκές Νομικές Σχολές ενώ η θεματολογία του φετινού διαγωνισμού αφορά στην εγκυρότητα και την εκπλήρωση μιας σύμβασης συμφωνίας παραγώγων, ανταλλαγής προϊόντων (και χρηματοροοών).
Οι προκριματικοί γύροι του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 στο Ιμαρέτ, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα λάβουν χώρα στη ρωμαϊκή αγορά του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.mohamed-ali.org/roman , και στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλίππων: www.philippi.gr .

Σχόλια