Υπογραφή Συμφώνου Κατανόησης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση για τη Μεσόγειο

0

Σύμφωνο κατανόησης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση για τη Μεσόγειο (PAM) υπεγράφη κατά την 13η Γενική Συνέλευση της ΡΑΜ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βελιγράδι. Η τελετή υπογραφής του συμφώνου κατανόησης πραγματοποιήθηκε στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Σερβίας κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της ΡΑΜ και υπεγράφη από τους Γενικούς Γραμματείς των οργανισμών κυρίους Ανδρέα Μιχαηλίδη και Sergio Piazzi, καθώς και από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. Sergei Gavrilov και τον Πρόεδρο της PAM κ. Pedro Roque.

Στην αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συμμετείχαν επίσης τα μέλη της κύριοι Alexandr Cotric και Zakaria Kutsnashvili και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ Δρ. Κώστας Μυγδάλης.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος απένειμε το παράσημο του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη ΔΣΟ για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, το οποίο παρέλαβε ο Έλληνας βουλευτής, Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στην αίθουσα τελετών του Πατριαρχείου Σερβίας. Το παράσημο απονέμεται  σε πρόσωπα και οργανισμούς οι οποίοι συμβάλουν στη διατήρηση και την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των ανθρώπου.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Veroljub Arsic, καθώς και με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.