Υποτροφίες της Λετονίας για σπουδές, έρευνα και θερινά σχολεία

0

Δείτε  εδώ το πρόγραμμα υποτροφιών της Λετονίας, ακαδημαϊκού έτους 2020-21 για:

Α.  Σπουδές A΄ (προπτυχιακού), Β΄ (μεταπτυχιακού) και Γ΄ (διδακτορικού) κύκλου

Η υποτροφία χορηγείται για ένα ακαδημαϊκό έτος (10 μήνες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές Master’s, 11 μήνες για Υ.Δ., όλοι οι κλάδοι σπουδών), με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη ένας έτος, ή για δύο ακαδημαϊκά έτη (μεταπτυχιακές σπουδές Master’s στη φιλολογία, λογοτεχνία, ιστορία ή πολιτισμό της Λετονίας).

Η υποτροφία χορηγεί 500 Ευρώ μηνιαίο επίδομα για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές (Master’s) και 670 Ευρώ μηναιίο επίδομα για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Επισημαίνεται ότι
-κατά κύριο λόγο οι σπουδές προσφέρονται στη λετονική γλώσσα, ωστόσο υπάρχουν αγγλόφωνα προγράμματα
-όλα τα αγγλόφωνα προγράμματα έχουν τέλη φοίτησης
– η υποτροφία μπορεί να καλύψει είτε τα τέλη φοίτησης είτε τις δαπάνες διαμονής/διαβίωσης
-ένας μικρός αρθμός ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας προσφέρει στους/στις υποτρόφους διαμονή σε φοιτητική εστία

Β. Ερευνα
Χορηγείται στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερυνητικών ινστιτούτων για έως 5 μήνες. Προσφέρει 30 ευρώ ημερήσια επίδομα διαβίωσης και 300 ευρώ/ μηνιαίο επίδομα διαμονής.

Γ.  Θερινά Σχολεία
Χορηγείται σε φοιτητές/-τρις και στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και καλύπτει τα τέλη φοίτησης (711 Ευρώ), τα οποία κατατίθενται απευθείας στο πανεπιστήμιο που οργανώνει το θερινό σχολείο.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για όλες τις παραπάνω υποτροφίες είναι 1η Απριλίου 2020.

Η αίτηση για τις υποτροφίες Α (σπουδές) και Β (έρευνα) υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία απαιτεί προεγγραφή

Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες Γ (θερινά σχολεία) υποβάλλονται απευθείας στα πανεπιστήμια που τα διοργρανώνουν, τη λίστα των οποίων μπορείτε να βρείτε εδώ

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις Α και Β, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην κα Marika Pīra, στη Μονάδα Διεθνούς Συνεργασίας της Κρατικής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης της Λετονίας, στο τηλ. + 371 67814331 ή στο email: scholarships@viaa.gov.lv

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις Γ, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στα πρόσωπα επικοινωνίας που αναφέρονται στη λίστα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων.