Τα αποτελέσματα στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η αποχή των μελών τους

0

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ [19.00] η εκλογική αναμέτρηση και στους τρεις μεγάλους [αριθμητικά] δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και στις τρεις περιπτώσεις η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή, 5/12 και τη Δευτέρα, 6/12 ώστε να αναδειχθούν οι νέοι Πρόεδροι.

Στην Αθήνα θα αναμετρηθούν οι κ.κ. Δ.Βερβεσός και Δ. Αναστασόπουλος, οι οποίοι στον Α γύρο έλαβαν 29,37% και 21,63% αντίστοιχα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Β γύρος
θα διεξαχθεί μεταξύ των κ.κ. Δ. Φινοκαλιώτη και Ε.Κουτσοχήνα, οι οποίοι την πρώτη εβδομάδα έλαβαν 24,84% και 23,82% αντίστοιχα.

Τέλος, στον Πειραιά θα αναμετρηθούν οι κ.κ. Η. Κλάππας και Χρ. Περιβολάρης οι οποίοι την πρώτη Κυριακή έλαβαν 31/% και 30,92%, με διαφορά μιας και μόνης ψήφου.

Χαρακτηριστικό της σχετικής διαδικασίας στους τρεις ως άνω συλλόγους είναι και πάλι η αποχή των μελών τους από την εκλογική διαδικασία, σε αντίθεση με τους δικηγορικούς συλλόγους της περιφέρειας. Τα ποσοστά αποχής στους τρεις μεγάλους κυμάνθηκαν από 38% έως 45%, του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ποσοστά συμμετοχής: Πειραιάς: 54,62% – Θεσσαλονίκη: 62,01 – Αθήνα: 55,66%, όπου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, παραμένει πρώτος στην αποχή των μελών του [45%] από την εκλογική διαδικασία, γεγονός που θα έπρεπε – ως επαναλαμβανόμενο φαινόμενο – να έχει προβληματίσει τους υποψηφίους.