Τι ισχύει στον δεύτερο γύρο αναστολής συμβάσεων εργαζομένων

0

Δυνατότητα παράτασης αλλά και άρσης της αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που είτε ανοίγουν σταδιακά είτε εξακολουθούν να λειτουργούν ως πληττόμενες με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τους «νέους κανόνες» για επιχειρήσεις και εργαζομένους στην εποχή του κορωνοϊού.

Ενόψει της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο θέτει νέους όρους και επιπλέον προϋποθέσεις στο μέτρο της αναστολής των συμβάσεων και κατ’ επέκταση στην καταβολή από το κράτος της ειδικής αποζημίωσης. Βασική αλλαγή είναι ότι η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων ισχύει έως τις 31 Μαΐου. Θα συνεχιστεί μόνο σε όσες επιχειρήσεις το κράτος επιβάλλει διατήρηση του λουκέτου και ύστερα από αυτό το διάστημα. Για όλες τις άλλες, που σταδιακά θα ξεκινούν τη λειτουργία τους, οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα παράτασης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για το 60% των εργαζομένων τους. Προσοχή όμως. Ο δεύτερος αυτός γύρος αναστολής δεν θα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 μέρες, και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορεί να ξεπεράσει την 31η Μαΐου. Παράλληλα βέβαια, προβλέπεται και δυνατότητα διακοπής της αναστολής συμβάσεων. Και πάλι υπό προϋποθέσεις, αφού σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην περίπτωση αυτή, η αναστολή θα πρέπει να έχει διαρκέσει κατ’ ελάχιστον 15 ημέρες. Σε περίπτωση που ο εργοδότης παρατείνει την αναστολή συμβάσεων σε περισσότερους εργαζομένους από το προβλεπόμενο 60%, θα πρέπει να καταβάλει ο ίδιος τις αποδοχές των εργαζομένων αυτών.

Θα προβλεφθεί κατάργηση της αναστολής της σύμβασης εργασίας υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση εφόσον επιθυμεί να καταργήσει την αναστολή, θα πρέπει να επαναφέρει τουλάχιστον το 40% επί των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, και εφόσον εκείνη έχει διαρκέσει τουλάχιστον 15 ημέρες. Ετσι μια επιχείρηση που έχει θέσει 10 εργαζομένους σε αναστολή δεν μπορεί να επαναφέρει μόνον τον έναν από αυτούς. Αντίθετα, λόγω του αριθμητικού περιορισμού, υποχρεούται να άρει την αναστολή για τουλάχιστον τέσσερις εργαζομένους.

Σχόλια