Σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ η λειτουργία των δικαστηρίων, από αύριο 7/1

0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε σήμερα [6/1] τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των Δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Διοικήσεις των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των Δικαστηρίων από αύριο.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.

Κοινός τόπος όλων των παρισταμένων αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Τα Δικαστήρια θα λειτουργήσουν από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας ΚΥΑ.