Τροπολογία του υπουργείου δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Η νομοθετική πρόβλεψη για τους πλειστηριασμούς

0

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί από 1-6-2020 έως και 31-7-2020 και με πρωτοβουλία του επισπεύδοντος ορίζεται νέα ημέρα πλειστηριασμού, μετά την 31η Ιουλίου 2020.

Συγκεκριμένα, με την συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα για τον τρόπο επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της χώρας, οι εργασίες των οποίων ανεστάλησαν προσωρινά με διαδοχικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις [ΚΥΑ] κατ’ εξουσιοδότηση της από 11 Μαρτίου 2020 ΠΝΠ [Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου] «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Η τροπολογία στοχεύει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διαδίκων καθώς και στον περιορισμό των εξόδων τους, τα οποία προκύπτουν από τη ματαίωση των υποθέσεων.

Επίσης, λαμβάνονται μέτρα προς αποφυγή του συγχρωτισμού σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Τα σχετικά μέτρα χωρίζονται σε τέσσερα [4] κεφάλαια. Ειδικότερα:

1. Το πρώτο αφορά στην επαναλειτουργία των Πολιτικών δικαστηρίων και ζητήματα σχετικά με τις διαδικασίες της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών, καθώς και τον οίκοθεν επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων που ματαιώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 9/3, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

2. Το δεύτερο στην επαναλειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων.

3. Το τρίτο αφορά σε διατάξεις σχετικές με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

4. Το τέταρτο αφορά σε διατάξεις για τα τακτικά Διοικητικά δικαστήρια.

Το κείμενο της σχετικής τροπολογίας.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου [1.12 MB]

 

Σχόλια