Υπ. Μετανάστευσης-Ασύλου: Συνάντηση με κλιμάκιο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

0

Με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR, Pietro BARTOLO, Fabienne KELLER, Damian BOESELAGER, Cristian TERHEȘ, Cornelia ERNST συναντήθηκαν στο κτίριο “Κεράνη”, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, κ. Μάριος Καλέας και η Διευθύντρια της Αρχής Προσφυγών, κα. Μαρία Φωκιανού.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η επιτάχυνση που έχει συντελεστεί στις διαδικασίες ασύλου και η μείωση των εκκρεμοτήτων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών σε συνδυασμό με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου αλλά και την αποχώρηση 8.000 ατόμων από την Ελλάδα κατά το πρώτο ενιάμηνο του 2021, είτε με επιστροφές είτε στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετεγκατάστασης.

Σχόλια