ΥΠΕΣ: Καμία παράταση για τα αδήλωτα τ.μ. των ακινήτων μετά την 31/8

0

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» σχετικά με τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παράταση πέρα από την 31η Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία, σημειώνοντας: 

«Μέχρι στιγμής 1.020.000 πολίτες έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 20 εκατ. τετραγωνικά μέτρα (!) των ιδιοκτησιών τους». Επίσης, ανέφερε ότι λειτούργησε, καταλυτικά, το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ιδιοκτητών με πρόστιμα και επιπλέον τέλη για την προηγούμενη πενταετία, αλλά ότι η πληρωμή των αναλογούντων τελών, βάσει των νέου εμβαδού γίνεται από την 01/01/2020 και επισήμανε ότι με τη ρύθμιση αυτή δημιουργείται μια νέα σχέση εμπιστοσύνης πολιτών, Αυτοδιοίκησης και Κράτους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, η ρύθμιση θα φέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους Δήμους, έχοντας θετικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες που προσφέρουν και στο κόστος τους. Ο υπουργός, κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να κάνουν τη σχετική αίτηση στις υπόλοιπες 11 ημέρες που έχουν απομείνει.”