(5) παράξενοι νόμοι διαζυγίων

0

Το νομικό πλαίσιο μπορεί να διαφέρει από κράτος σε κράτος, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεχωρίζουν για την ασυνήθιστη νομοθεσία περί διαζυγίων και πως αυτες διαφέρουν πλήρως από πολιτεία σε πολιτεία. Από τις απαιτήσεις διαμονής μέχρι τις υποχρεωτικές περιόδους αναμονής, ο τρόπος με τον οποίο θα λυθουν τα δεσμά του γάμου ενδέχεται να διαφέρει ριζικά, ανάλογα με τον κατά δήλωση τόπο κατοικίας σας.

Οι νόμοι που ακολουθούν αποτελούν πέντε από τους πιο ασυνήθιστους νόμους διαζυγίων στις ΗΠΑ:

  1. Αλαμπάμα: Η σύζυγος μπορεί να αποκλειστεί από την αξιοποίηση του ονόματος του συζύγου

Σύμφωνα με τον Οικογενειακό Κώδικα της Αλαμπάμα, “Μετά από την λύση των δεσμών του γάμου και κατά την κρίση του δικαστηρίου της περιφέρειας στην οποία διαμένει η διαζευγμένη σύζυγος και κατόπιν αίτησης οποιουδήποτε άμεσα ενδιαφερομένου, η διαζευγμένη σύζυγος μπορεί να αποκλειστεί από τη χρήση του ονόματος ή/και των αρχικών του διαζευγμένου συζύγου. ”

  1. Ντέλαγουερ: Οι σύζυγοι πρέπει να διαμένουν χωριστά τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το διαζύγιο

Στην πολιτεία του Delaware απαιτείται όπως οι σύζυγοι “ζουν χωριστά για 6 ή περισσότερους μήνες αμέσως πριν από την εξέταση της αίτησης για την έκδοση διαζυγίου”. Το δικαστήριο επιτρέπει την πραγματοποίηση προσπαθειών για τη διάσωση του γάμου, συμπεριλαμβανομένης της συμβίωσης και ακόμη και της σεξουαλικής συνεύρεσης, “υπό την προϋπόθεση ότι τα μέρη δεν έχουν βρεθεί εντός της ίδιας κρεβατοκάμαρας ή έχουν προβεί σε σεξουαλικές σχέσεις εντός περιόδου 30 ημερών πριν την ακρόαση της υπόθεσης. ”

  1. Κεντάκι: Οι σύζυγοι με παιδιά μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης, μετά το διαζύγιο

Περισσότερες από το μισές των δικαστικών αποφάσεων στο Kentucky επιβάλλουν κάποια μορφή σεμιναρίων διαζυγίου, με στόχο να καταστήσουν τους γονείς περισσότερο ενήμερους για τον αντίκτυπο του διαζυγίου στα παιδιά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δικαστηρίου του Kentucky, αυτή η πρακτική “παρέχει στις οικογένειες την δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες και δεξιότητες που μπορεί τελικά να οδηγήσουν στη μείωση του αριθμού των οικογενειακών διαφορών και των προσφυγών στη δικαιοσύνη”.

  1. Οκλαχόμα: Οι πρώην σύζυγοι πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να παντρευτούν

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Οκλαχόμα: «Είναι παράνομο για κάθε διάδικο σε αγωγή διαζυγίου, του οποίου ο πρώην σύζυγος ζει, να παντρευτεί πρόσωπο διαφορετικό από το διαζευγμένο σύζυγο εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία διαταγής διαζυγίου ή να συγκατοικεί με άλλο τέτοιο πρόσωπο το οποίο παντρεύτηκε εκτός της πολιτείας για το επίμαχο διάστημα”.

  1. Τέξας: Οι σύζυγοι δεν μπορούν να διαζευχθούν όταν περιμένουν παιδί

Δεν υπάρχει νόμος στο Τέξας που να απαγορεύει την υποβολή αίτησης διαζυγίου ενώ το ζευγάρι περιμένει παιδί, αλλά τα περισσότερα κρατικά δικαστήρια θα απαιτήσουν από τα ζευγάρια να περιμένουν μέχρι να γεννηθεί το μωρό για να οριστικοποιήσει το διαζύγιό τους. Οι δικαστές σπάνια χορηγούν το διαζύγιο μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη πρακτική ισχύει ώστε το δικαστήριο να μπορεί να επιληφθεί και άλλων θεμάτων, όπως η επιμέλεια των παιδιών και η πατρότητα.