Αλλαγή ρυθμού λόγω γιορτών

0

Παρ’ όλα αυτά, οι προθεσμίες «τρέχουν», οι εκκρεμότητες συσσωρεύονται και οι εργασιακές απαιτήσεις δε φαίνεται να μειώνονται. Παράλληλα, η οικογένεια και οι φίλοι σας διεκδικούν περισσότερο χρόνο και σας ζητούν να κάνετε ορισμένες επαγγελματικές «εκπτώσεις» προκειμένου να μοιραστείτε μαζί τους κάποιες εορταστικές στιγμές. Οι ισορροπίες φαίνεται να διατηρούνται δύσκολα αλλά ορισμένα πρακτικά βήματα θα σας φανούν χρήσιμα και θα σας βοηθήσουν να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας χωρίς να χάνετε όμως ευκαιρίες για ηρεμία και χαλάρωση.

Πρωταρχική σημασία στη ζωή ενός δικηγόρου, όπως ήδη γνωρίζετε, έχει ο σωστός προγραμματισμός. Ιεραρχήστε τις υποχρεώσεις σας και οργανώστε την καθημερινότητά σας ώστε προσωπική και επαγγελματική ζωή να βαίνουν παράλληλα. Καλό θα ήταν να θέσετε ορισμένες προτεραιότητες και να παραμερίσετε πιθανώς ορισμένα ζητήματα ήσσονος σημασίας την περίοδο των εορτών αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και στους φίλους σας.

Επίσης, θα μπορούσατε, κατόπιν συνεννόησης με τους συναδέλφους σας, να ζητήσετε κάποιες επιπλέον ημέρες άδειας. Περνώντας λίγο περισσότερο χρόνο χωρίς άγχος και χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, θα συνειδητοποιήσετε ότι μια μικρή ανάπαυλα αρκεί για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να επιστρέψετε ανανεωμένοι στον εργασιακό σας χώρο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, συναντηθείτε με φίλους και συγγενείς, περάστε μερικές ξένοιαστες στιγμές και σε καμία περίπτωση, μην εμπλακείτε σε συζητήσεις με νομικό περιεχόμενο… Τέλος, καλό θα ήταν να μεταφέρετε την εορταστική διάθεση στο χώρο εργασίας σας.

Ίσως μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, ένα πιο ανάλαφρο κλίμα συνεργασίας ή η οργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, να δημιουργούσε ένα ευχάριστο περιβάλλον και να διαμόρφωνε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου η εργασία κατά τη διάρκεια των εορτών, να φαντάζει λιγότερο καταπιεστική.

Συνεπώς, ως δικηγόροι δε θα πρέπει να παρασύρεστε από τις απαιτητικές συνθήκες εργασίας αλλά να θυμάστε ότι η αποχή από τα δικηγορικά καθήκοντα για τις ημέρες των εορτών θα λειτουργήσει ως μια ανάσα χαλάρωσης και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην απόδοσή σας, κατά την επιστροφή σας στο εργασιακό περιβάλλον.

Σχόλια