Δικηγόροι στα πρόθυρα Yπερκόπωσης…

0

Μήπως όμως οι απαιτητικές συνθήκες εργασίας και οι υποχρεώσεις έχουν αρχίσει να σας πιέζουν σε υπερβολικό βαθμό;

Αν έχετε παρατηρήσει ότι νιώθετε εξαντλημένοι, ότι χαρακτηρίζεστε από κυκλοθυμικές αντιδράσεις ή ότι σας διακρίνει μια οξύθυμη διάθεση, τότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας καθώς φαίνεται ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα της υπερκόπωσης.

Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε τα «συμπτώματα», ορισμένες απλές, πρακτικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη δικηγορική πραγματικότητα και να ανακτήσετε τις ισορροπίες σας.

  Αρχικά, καλό θα ήταν να επιχειρήσετε να θέσετε προτεραιότητες και να ιεραρχήσετε τις υποχρεώσεις σας. Με αυτό τον τρόπο, θα αντιληφθείτε ότι μια κατάσταση που εκ πρώτης άποψης σας προκαλεί άγχος, ίσως δεν είναι μείζονος σημασίας.
  Αντιμετωπίστε για λίγο τα πράγματα ως τρίτοι παρατηρητές και όχι ως πρωταγωνιστές αυτό ίσως σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε και να επανεξετάσετε τους στόχους σας.
  Βάλτε χιούμορ στη ζωή σας. Συνήθως παρασύρεστε από τον όγκο των νομικών υποθέσεων που έχετε να χειριστείτε και από τις πολυάριθμες εκκρεμότητες που σας απασχολούν και ξεχνάτε τις χαριτωμένες πτυχές της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν να κάνουν πιο ανάλαφρο το απαιτητικό σας πρόγραμμα.
  Ακόμα, ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει η σωματική άσκηση. Θα νιώσετε να «καθαρίζει» η σκέψη σας, οι ευθύνες θα μπουν προσωρινά στο περιθώριο και αρχίζοντας σταδιακά να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, θα αποκτήσετε μια άλλη οπτική αντιμετώπισης των πραγμάτων.
  Τέλος, μην ξεχνάτε να ξεκουράζεστε. Η αποδοτικότητά σας σταδιακά θα μειώνεται και οι αντοχές σας θα σας εγκαταλείπουν, αν συνεχίσετε να θυσιάζετε ώρες χαλάρωσης προκειμένου να διεκπεραιώσετε ολοένα και περισσότερες υποθέσεις.

Είναι σαφές ότι η καθημερινότητα ενός δικηγόρου χαρακτηρίζεται από ασφυκτικά ωράρια εργασίας, από ένα συνεχές «κυνήγι» των προθεσμιών και από ανταγωνιστικούς συνεργάτες. Συνθήκες που αναμφίβολα προκαλούν άγχος.

Παρ’ όλα αυτά, δε θα πρέπει να ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας και να ασχολείστε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, αν θέλετε να αποφύγετε την υπερκόπωση και να διατηρήσετε μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική σας ζωή.

Σχόλια