Η δικαιοσύνη επιτέλους έβγαλε το σπαθί της;

0

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ:

H δικαιοσύνη στην περίοδο της τρεχούσης δημοσιονομικής κρίσης έγινε και πάλι αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας. Εκτοξεύτηκε εναντίον της όλη η χυδαιότητα κάποιων υπανθρώπων και πληρωμένων κονδυλοφόρων ,με στόχο το φρόνημα των δικαστών. Ο στόχος να «συμμορφωθούν» στην τρέχουσα συγκυρία και να μείνουν αλώβητα τα κάστρα της ανομίας.

Κάποιοι τρόμαξαν φαίνεται μπροστά στο μέτρο της αξίας του Ανθρώπου που φανέρωνε η ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Τρόμαξαν μπροστά στην Ελευθερία που εξασφαλίζει η λειτουργία Της. Βάλθηκαν λοιπόν να την αμφισβητήσουν και να την καταστρέψουν και τελικώς να την καθυποτάξουν, αυτήν την μοναδική ασπίδα της Ελευθερίας μας .

Μάταια όμως.

Τα δείγματα ότι η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο γνωστό κλίμα της οιασδήποτε «γραμμής» έχουν φανεί σε αρκετές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες. Οι εποχές άλλαξαν ,η πλήρης αλήθεια για την συγκυρία αποκαλύπτεται πλήρως,όπως και οι σκοτεινές διαδρομές του «μαύρου χρήματος». Οι Δικαστές μας φαίνεται άκουσαν καθαρά την φωνή της κοινωνίας, την φωνή της συνείδησης τους και αποφάσισαν να πάρουν τη υπόθεση στα χέρια τους.

Τα λάθη(γιατί έγιναν τραγικά λάθη ) σιγά σιγά αρχίζουν να διορθώνονται.
Δυο πράγματα δείχνουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα:

1)Η απόλυτα αταλάντευτη γραμμή όλων των δικαστικών λειτουργών στο θέμα της κάθαρσης του δημόσιου βίου μας από το «άγος» της διαφθοράς.
2)Η τελευταία απόφαση του Σ.τ.Ε με την οποία μετά τους δικαστικούς, δικαιώθηκαν επιτέλους και οι ένστολοι όλων των Σωμάτων για τις μειώσεις των αποδοχών τους που έγιναν στο πλαίσιο του Μνημονίου ΙΙΙ με το Νόμο 4093/2012.
Τι αποφάσισε Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα; Ότι οι περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών, αστυνομικών, κ.λπ., αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα.
3) Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την με αριθμό. 9/2013 απόφασή της, έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 326 του μνημονικού νόμου 4072/2012, που προβλέπει ότι για την εκτέλεση μη τελεσίδικης δικαστικής απόφασης σε βάρος του Δημοσίου απαιτείται η ύπαρξη τραπεζικής εγγυητικής επιστολής
 

Επιτέλους μια λαμπρή αχτίδα φωτός φαίνεται στον ορίζοντα.

Αλλά και οι Εισαγγελείς επιμελούνται της «κάθαρσης» παρά πολύ καλά πλέον. Ένα μεγάλο εύγε στους ακούραστους και γενναίους υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος, τους Εισαγγελείς διαφθοράς και ιδίως τις εκλεκτές και ατρόμητες Κυρίες Ράϊκου και Παπανδρέου.

Νέοι “πελάτες” ακούγεται εντόνως ότι ετοιμάζονται να διαβούν την πόρτα του Κορυδαλλού, προς μεγάλη στενοχώρια πολλών και τέρψη του καταταλαιπωρημένου μας Λαού .

Η άνοιξη φαίνεται ότι θα είναι πολύ θερμή στις δικαστικές Αίθουσες και το καλοκαίρι εξαιρετικά καυτό. Ειδικά Δικαστήρια προετοιμάζονται και πολλά ενδιαφέροντα φαίνεται οτι θα συμβούν στον Τομέα αυτό. Και κάτι σημαντικό στο έργο αυτό η Ηγεσία της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι ορθά δεν μπορεί να παίξει ευτυχώς για την Δημοκρατία μας οποιονδήποτε ρόλο .
 

Έχουν ανοίξει πλέον οι ασκοί του Αιόλου.
 

Πριν από τις Ευρωεκλογές όλα θα πάρουν ελπίζω και εύχομαι να πάρουν τον δρόμο τους στον τομέα αυτό !.
«Γένοιτο»…. Και δεν φοβούνται τίποτα πλέον οι δικαστές μας ….Οι εξαιρέσεις που δυστυχώς υπάρχουν επιβεβαιώνουν τον κανόνα:

«Υπάρχουν Δικαστές είς τας Αθήνας»
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ
21/1/14
 

Σχόλια