Βέβαιος για την ύπαρξη νέου «παραδικαστικού» ο Α. Κούγιας

0

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο LAWNET.gr αναλύει άγνωστες πτυχές του σκανδάλου του ποδοσφαίρου, ενώ εκφράζει και τη βεβαιότητά του για την ύπαρξη και την υπόγεια δράση και νέου «παραδικαστικού» κυκλώματος, τέσσερα χρόνια μετά την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

Αναφορικά με το ζήτημα των «στημένων» παιχνιδιών, ο κ. Κούγιας, με την ιδιότητά του και ως προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή, χαρακτηρίζει τους εμπλεκομένους ως “εγκληματίες που μέσα από τον τρόμο και τη δύναμη που απέκτησαν κατόρθωσαν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες” και τονίζει ότι τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης εν προκειμένω λειτούργησαν ικανοποιητικά.

Ο ίδιος αναφέρεται στην προσωπική του δράση με στόχο την εξάρθρωση των εν λόγω κυκλωμάτων, την οποία και χαρακτηρίζει και ως εν μέρει αφετηρία της, ενώ αποσαφηνίζει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον χώρο του αθλητισμού. 

“Είναι βέβαιο ότι από τα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί, λείπουν ορισμένα που θα περίμενα να έχουν συμπεριληφθεί στην έρευνα της υπόθεσης. Σοβαρά κατηγορουμένους άλλους δεν θα έχουμε γιατί η έρευνα περιορίστηκε, θα είχαμε σίγουρα αν η έρευνα ανέτρεχε στο 2010”, προσθέτει με νόημα ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, εξάλλου δηλώνει βέβαιος για την ύπαρξη και τη δράση και νέου παραδικαστικού κυκλώματος. Στην ερώτηση αν εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωνε κατά το παρελθόν, ότι υπάρχουν ονόματα που δεν ακούστηκαν το 2007 και εξακολουθούν να δικάζουν, απαντά με σαφήνεια: Όλοι μας γνωρίζουμε τι γίνεται. Άλλοι θέλουμε να βοηθήσουμε γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, υπάρχουν, όμως, και δικηγόροι που λειτουργούν ως μεταφορείς χρημάτων. Βλέπεις δικηγόρο που δεν μπορεί να αγορεύσει και έχει μια ξεχωριστή παρουσία στον χώρο, τονίζει σχετικά και δεν διστάζει να αναφερθεί σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που, όπως επισημαίνει, κινούν  υποψίες.

Περαιτέρω, ο κ. Κούγιας μιλά και για τα προβλήματα στον χώρο απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, στην προσπάθεια μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος αλλά και στη στάση που είχε τηρήσει τόσο εντός όσο και εκτός του δικαστηρίου στο πλαίσιο της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για την οποία είχε τότε έντονα επικριθεί.

 

Σχόλια