spot_img
ΑρχικήΣυνεντεύξεις4 Πρόεδροι Δικ. Συλλόγων συζητούν για την επόμενη ημέρα της δικηγορίας

4 Πρόεδροι Δικ. Συλλόγων συζητούν για την επόμενη ημέρα της δικηγορίας

spot_img
spot_img

Το LAWNET.gr φιλοξενεί κατόπιν ευγενικής αδείας του δικηγόρου Πειραιά κ.Χρ.Τσάλλου, μια μοναδική, ψηφιακή συνάντηση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αιγίου, Δράμας, Κω και Σερρών.

Οι κ.κ. Γ. Μπέσκος, Αν. Πούλιος, Π. Αβρίθης και Π. Καρίπογλου στην κοινή, ψηφιακή συνάντησή τους, μέσα από τον απολογισμό της 5μηνης αποχής του κλάδου για το ασφαλιστικό, αξιολογούν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις για το ΦΠΑ και τον ΚΠολΔ, αποτιμούν τα μέτρα οργάνωσης και αντίδρασης του σώματος, κυρίως όμως εκτιμούν την προοπτική και τη θέση του, στο άμεσο μέλλον.

Βασικά σημεία της τοποθέτησής τους:

Ο κ. Αν. Πούλιος – Πρόεδρος Δ.Σ. Δράμας

“Από την έναρξη των κινητοποιήσεων, μια φορά περίπου το μήνα συνέρχεται η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, για να αφουγκραστούμε τις απόψεις ο ένας του άλλου”.

“Στη Βουλή μείναμε στις τρεις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που προτάθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως ύστατη προσπάθεια να σώσουμε την τελευταία στιγμή, ότι μπορεί να σωθεί. Γιατί; Εμείς δεν είμασταν ικανοί να έχουμε πέντε – δέκα τροπολογίες στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο του κ.Κατρούγκαλου; Για ποιο λόγο να φτάσουμε στο παρά πέντε και να παρακαλάμε για τρεις τροπολογίες και να κυνηγιόμαστε μέσα στη Βουλή, με την ασφάλεια της Βουλής, προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε επαφή με τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Έλειπε από τον αγώνα αυτό οι επεξεργασμένες θέσεις, η συγκεκριμένη τακτική και η δυνατότητα ελιγμών. Δυστυχώς αυτά είναι τα μεγάλα κενά”. 

“Το Μάρτιο του 2016 οκτώ Πρόεδροι υπογράψαμε ένα κείμενο στο οποίο λέγαμε ότι ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει δεν έχει συγκεκριμένη στόχευση και έχει πολλά προβλήματα. Αφού αναγνώστηκε στην Ολομέλεια, το συγκεκριμένο έγγραφο, στη συνέχεια ξεχάστηκε.”

“Στο πλαίσιο αντίδρασης απέναντι στο ασφαλιστικό, λέγαμε ότι διεκδικούμε την διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Αντί να μπούμε στη διαδικασία της υποβολής προτάσεων, εμείς επιμέναμε στη διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.”

“Ευελπιστώ η εμπειρία μας να είναι εκμεταλλεύσιμη την επόμενη φορά”.
 
Ο κ. Π. Καρίπογλου  – Πρόεδρος Δ.Σ. Σερρών

 «Εφόσον για ακόμα μια φορά παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις και επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία ή εν πάση περιπτώσει η κορυφή της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας επιδιώκει και αυτή τον αποπληθωρισμό του σώματος με βίαιο τρόπο, τότε δεν υπάρχει νόημα να κατεβαίνουμε και να είμαστε μέλη της Ολομέλειας αυτής».

«Τα μέτρα που πέρασαν και θα έρθουν θα αναγκάσουν τους νέους επιστήμονες να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και τη χώρα»

«Πρέπει να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για το πως πρέπει το δικηγορικό σώμα να διαπραγματεύεται με την προϋπόθεση πως το σώμα έχει ενιαία συμφέροντα.»

Ο κ. Γ. Μπέσκος – Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου

“Απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουμε αγώνα ολοκληρωτικό, με αποχές και καταλήψεις”

“Απέναντι σε έναν αδιάλλακτο υπουργό θα έπρεπε να έχουμε μια ιδιαίτερα σκληρή στάση του σώματος” 

“Μόνο με επιστολές και με κινητοποιήσεις που δεν έχουν συγκεκριμένο πεδίο δράσης, δεν σε υπολογίζει κανείς”.

“Από το Ευρωκοινοβούλιο μας ζητήθηκε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα του ασφαλιστικού”.

“Στην Ολομέλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα οι προτάσεις όλων των Προέδρων”. 

Ο κ. Αβρίθης – Πρόεδρος Δ.Σ. Κω

«Έρχονται κεφαλαιουχικές εταιρείες και το ασφαλιστικό αποτελεί πρόκριμα για τη δημιουργία αυτών των εταιρειών»

«Αν η Αθήνα συγκαλούσε ΓΣ και ακούγονταν οι απόψεις των 24000 μελών, ενδεχομένως να φτάναμε σε πολύ σκληρότερα μέτρα.»

«Οι περιφερειακοί Σύλλογοι έχουν καλύτερα ακούσματα στα μέλη τους.»

«Παρουσιάζεται ένα έλλειμμα συνδικαλιστικής συνείδησης από όλους μας.»

«Θα πρέπει να γίνει ένα συνέδριο δικηγόρων να καταχωρηθούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και θα μας έρθουν και να βάλουμε στρατηγικές για τα όσα πρόκειται να έρθουν»

spot_img

Lawjobs