Παγκόσμιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Συμβολαιογραφίας Ι Βερολίνο [2 έως 4/10/2025]

Share

ΘΕΜΑ: ΧΧΧI Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συμβολαιογραφίας
(UINL), Βερολίνο, 2 έως 4 Οκτωβρίου 2025

Από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2025, θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το 31ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Συμβολαιογραφίας (UINL), το οποίο διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια. Στο συνέδριο μετέχουν ενενήντα δύο (92) χώρες, στις οποίες λειτουργεί ο θεσμός της συμβολαιογραφίας λατινικού τύπου (civil law notaries). Η Ένωση ιδρύθηκε στις 2.10.1948 στο Μπουένος Άιρες Αργεντινής, κατά την διεξαγωγή του 1ου συνεδρίου, με σκοπό τη συνεργασία των συμβολαιογράφων σε διεθνές επίπεδο, τη διάδοση των θεμελιωδών αρχών της λατινικής συμβολαιογραφίας και την εγκαθίδρυση του θεσμού αυτού σε περισσότερες χώρες. Η Ελληνική Συμβολαιογραφία είναι μέλος της Ένωσης από το έτος 1952.
Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «H Συμβολαιογραφία σε εξέλιξη-Νέες τεχνολογίες-Νέοι ρόλοι» (The notarial profession on the move-New technologies-New roles), με ειδικότερα θέματα τα κάτωθι:

Θέμα 1ο: Νέα εργαλεία – Νέα σύνορα (New tools-New frontiers): οι Συμβολαιογράφοι στο επίκεντρο του ψηφιακού περιβάλλοντος του αύριο: επιτεύγματα και καινοτομίες για την εναρμόνιση του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος με τις τεχνολογικές εξελίξεις (Notaries at the heart of a digital system fit for the future: achievements and innovations to keep pace with technological developments), με διεθνή συντονιστή τον κ. Lovro Tomasic (Γερμανία) και

Θέμα 2ο:
Εκούσια Δικαιοδοσία: Νέοι ρόλοι στην υπηρεσία των πολιτών (Non-contentious proceedings: New roles at the service of the public): οι Συμβολαιογράφοι στο επίκεντρο ενός σύγχρονου νομικού συστήματος: ποιες δεξιότητες απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν στις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές; (Notaries at the heart of a modern legal system: what skills are needed to keep pace with social and economic change?), με διεθνή συντονίστρια την κα Valentina Rubertelli (Ιταλία).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 4 Οκτωβρίου 2025 με Διεθνές Forum, στο οποίο θα αναπτυχθεί το θέμα «Οι αξίες του ηπειρωτικού δικαίου- προστασία, πρόληψη, ειρήνευση». Θα επισημανθεί ο ρόλος του Συμβολαιογράφου ως δημοσίου λειτουργού, ιδίως στο πεδίο της προληπτικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα γίνει επίσης παρουσίαση του έργου του World Notarial University “Jean-Paul Decorps” της UINL, κατά την περίοδο 2023-2025, με θέμα «Συμβολαιογράφοι και Δημόσια Τάξη- ο ρόλος του συμβολαιογράφου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν στο συνέδριο συμβολαιογράφοι μπορούν να αναζητήσουν λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά το πρόγραμμα του συνεδρίου, το κόστος συμμετοχής σε αυτό κ.λπ., καθώς και την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής (registration form), στο σύνδεσμο: www.uinlberlin2025.com/fr/congress

LawJobs

Ροή Ειδήσεων

Δημοφιλή