Περίπου 140 από τα 192 κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν καταδικάσει τη θανατική ποινή, όπως ανέφερε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, με αφορμή τη σημερινή 20ή επέτειο του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής.
Η συνθήκη «έχει επικυρωθεί από 72 κράτη και συνολικά περίπου 140 κράτη έχουν καταδικάσει τη θανατική ποινή είτε επίσημα είτε στην πράξη», επισήμανε η κ. Πιλάι, η οποία παραδέχθηκε πως η κατάργηση της εσχάτης των ποινών «είναι δύσκολη διαδικασία για πολλές κοινωνίες και η επικύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από μία περίοδο εθνικού διαλόγου».
Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε τα κράτη που συνεχίζουν να εφαρμόζουν τη θανατική ποινή να αναστείλουν την επιβολή της έως την επικύρωση του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, το 93% των 2.390 εκτελέσεων που καταγράφηκαν πέρυσι, πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και τις ΗΠΑ.

Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας Νύκταρη...
ΒΑΣΙΛΟΓΕΩΡΓΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ...
Λιμπάντσης – Δικηγορικό γραφείο
VENIERIS ALEXANDROPOULOU
https://charitoslaw.gr/
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
NIKOLINAKOS & PARTNERS LAW...
E.T
ΜΑΡΙΑ ΕΛ ΧΟΥΡΙ
Kotsalos| Makri & Associates...
Bourboslawfirm
GVLEGAL
GIANNAKOPOULOU AND ASSOCIATES
ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΠΕΤΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Δικηγορικό γραφείο Λιμνίου &...
ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Share