Το διήμερο 10 και 11 Μαΐου διοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μια διαφορετική πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην απεικόνιση της Δικαιοσύνης στον Κινηματογράφο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 11 εμβληματικές ταινίες με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη καθώς και συζητήσεις που ακολούθησαν με καταξιωμένους προσκεκλημένους: τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, την πρόεδρο του Δ.Σ της Ταινιοθήκης, Μαρία Κομνηνού, τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, Κωστή Κορνέτη, τον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη, και τον συγγραφέα και ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη.
Στα στρογγυλά τραπέζια αναλύθηκαν εμβληματικές δίκες που σημάδεψαν την ιστορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ εξετάστηκε ο ρόλος και η στάση των δικαστών μέσα από την οπτική των διακεκριμένων καλεσμένων και του κοινού που είχε την ευκαιρία να υποβάλλει ερωτήσεις. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στο μουσείο της Ταινιοθήκης, στην οποία συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων του νομικού κόσμου.