Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η Wall Street Journal

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wall Street Journal, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε στο Twitter ένας χάκερ, ο οποίος προσέφερε προς πώληση κωδικούς πρόσβασης στον σέρβερ της.

Ακόμη, στην ανακοίνωση της Wall Street Journal, αναφέρεται πως η υπηρεσία της γραφιστικής απεικόνισης των ειδήσεων «έπεσε θύμα πειρατείας από τρίτα μέρη», ωστόσο, «μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ζημιά».

Εκπρόσωπος της εφημερίδας τόνισε πως «Στο στάδιο αυτό δεν βλέπουμε καμιά απόδειξη πως υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση στις προσωπικές πληροφορίες των πελατών.»
Καμιά αλλαγή στους χάρτες ή τους πίνακες δεν έχει εξάλλου διαπιστωθεί, όμως «συνεχίζεται ακόμη η εξέταση» του συστήματος, διαβεβαιώνει η εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πολλοί υπολογιστές για να «απομονωθούν» οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με την WSJ η εισβολή ανακαλύφθηκε μετά την «ανάληψη της ευθύνης» γι’ αυτήν στο Twitter από έναν χάκερ ο οποίος προσέφερε έναντι αμοιβής, πληροφορίες και δεδομένα που απέσπασε.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κομαρόφ, εμπειρογνώμονα στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ο οποίος ειδοποίησε την εφημερίδα για την εισβολή και βρίσκεται επί τα ίχνη του εισβολέα, όπως σημειώνει η WSJ, μια τέτοια πρόσβαση θα επέτρεπε σε κάποιον “να τροποποιεί άρθρα, να προσθέτει νέα περιεχόμενα και να καταργεί λογαριασμούς χρηστών”.