Η Forgent Networks κλείνει την υπόθεση ευρεσιτεχνίας JPEG με συμβιβασμό

0

Με συμφωνία συμβιβασμού έκλεισε η δικαστική διαμάχη μεταξύ της αμερικάνικης εταιρίας Forgent Networks και τριάντα εταιριών κατασκευής υπολογιστών στην γνωστή υπόθεση ευρεσιτεχνίας που αφορά την τεχνολογία JPEG.

Κατά το περιεχόμενο της συμφωνίας, οι εταιρίες θα καταβάλλουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Forgent Networks για την προσβολή τίτλου ευρεσιτεχνίας που αφορά τον μηχανισμό συμπίεσης εικόνας JPEG που χρησιμοποιείται στις ψηφιακές κάμερες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Περίπου 60 εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτογραφικών μηχανών, κατήρτισαν συμφωνίες παραχώρησης της χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας με την Forgent, οι οποίες απέφεραν κέρδη 110 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρία.

Άλλες 45 εταιρίες όμως αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της εν λόγω ευρεσιτεχνίας, με αποτέλεσμα η Forgent να καταθέσει εναντίον τους αγωγή. Στην πορεία 15 από τις αντίδικες εταιρίες προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνιών παραχώρησης της χρήσης της τεχνολογίας, ενώ η συμφωνία συμβιβασμού επέλυσε τις εκκρεμούσες διαφορές με τις υπόλοιπες εταιρίες.

Σχόλια