Οδεύει για ρεκόρ Γκίνες το Firefox 3

0

Τεράστια απήχηση και ζήτηση καταγράφει η νέα έκδοση του λογισμικού πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox, η οποία κατεβάστηκε 8,3 εκατομμύρια φορές το πρώτο 24ωρο μετά την παρουσίασή της, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Mozilla, το οποίο ελπίζει μάλιστα για μια θέση στα επίσημα Ρεκόρ Γκίνες.
Οι διακομιστές του Mozilla εξυπηρετούσαν έως και 17.000 χρήστες το λεπτό την ώρα αιχμής και μέσα σε πέντε ώρες ο Firefox 3.0 γρήγορα ξεπέρασε τα 1,6 εκατομμύρια αντίγραφα που είχε πετύχει στο πρώτο του 24ωρο to 2006 ο Firefox 2.0.
Χρήστες από 200 χώρες κατέβασαν τη νέα έκδοση με πρώτες στη λίστα τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ισπανία και τη Βρετανία.
Πάντως το λανσάρισμα του νέου browser καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα καθώς οι διακομιστές δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο ενδιαφέρον των χρηστών και υπερφορτώθηκαν.
Σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης διαδικτυακών επιδόσεων AlertSite, ο δικτυκός τόπος του Firefox ήταν αργός ή εντελώς απρόσιτος για περίπου δύο ώρες.
Οι καταγραφές από τους διακομιστές ελέγχονται τώρα από τα Εργαστήρια Ανοιχτού Κώδικα στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον για να επιβεβαιωθούν και να κατατεθούν στον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.
Το ρεκόρ «κατεβασμάτων» αποτελεί πάντως νέα κατηγορία για τα Γκίνες και η διαδικασία επικύρωσης του ρεκόρ μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα.