Στο εδώλιο αμερικανός για κλοπή και χρήση προσωπικών δεδομένων

0

Στο εδώλιο αναμένεται να οδηγηθεί ένας αμερικανός ο οποίος χρησιμοποιούσε τα ονόματα ανύποπτων πολιτών και τους αριθμούς κοινωνικής τους ασφάλισης και άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς αφαιρόντας χρήματα από τις καταθέσεις τους. Ειδικότερα, σε βάρος του Τζο Τόμσον ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή προσωπικών δεδομένων κατά συρροή, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο άνοιξε 40 συνολικά τραπεζικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας ξένα ονόματα.

Ο Τόμσον κατάφερε με αυτή την τακτική να κάνει αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τους λογαριασμούς των πολιτών, των οποίων τα ονόματα χρησιμοποιούσε, είτε μέσω των μηχανών αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) είτε μέσω επιταγών, ενώ προχώρησε και στην έκδοση πλαστής ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

Η σύλληψή του Τόμσον ήταν επισοδιακή, καθώς οι αστυνομικοί επιδόθηκαν σε κυνηγητό προκειμένου να τον πιάσουν στο αεροδρόμιο του Αλμπεκέρκι, όπου ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, κατέληξε να βρεθεί με σπασμένο χέρι.

Σχόλια