Συμφωνία ανάμεσα στο FTC και τον «Βασιλιά του spamming»

0

Σε συμφωνία κατέληξε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και ο Stanford Wallace, γνωστός και ως «Βασιλιάς του spam». Βάσει της συμφωνίας, ο Wallace δεν μπορεί πλέον να στέλνει ανεπίκλητα διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή που εκκρεμεί σε βάρος του, παρά μόνο στους χρήστες του διαδικτύου που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, ο Wallace εγκαθιστούσε χωρίς την άδεια των χρηστών προγράμματα στους υπολογιστές τους με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή τους λειτουργία. Στη συνέχεια προσπαθούσε να τους πουλήσει τα προϊόντα του που, όπως υποστήριζε, θα αποκαθιστούσαν τη βλάβη.

Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο του FTC, η συμφωνία αυτή θα ανακουφίσει πολλούς χρήστες του Internet εξασφαλίζοντάς τους μία σχετική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πάντως η ημερομηνία εκδίκασης της αγωγής δεν έχει ακόμα οριστεί.

Ο Wallace απέκτησε το παρατσούκλι “Spam King” όταν διηύθυνε την εταιρία Cyber Promotions μέσω της οποίας έστελνε έως και 30 εκατομμύρια διαφημιστικά email τη μέρα. Ωστόσο, εγκατέλειψε την εταιρία και εγκαταστάθηκε στο Λας Βέγκας, μετά από αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του η America Online και η CompuServe.

Σχόλια