Θέμα δεοντολογίας στο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών

0

 

Στο θέμα της δεοντολογίας το οποία ετέθη κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης (30/1/2015) επανέρχεται σήμερα με απάντησή του ο κ.Π.Λυμπερόπουλος, Εφέτης και μέλος του Δ.Σ.

Ειδικότερα ο κ. Λυμπερόπουλος απαντά στο συγκεκριμένο θέμα, διευκρινίζοντας καταρχήν ότι είναι απόλυτα σύμφωνος ως προς τα αιτήματα που πρέπει να υποβληθούν εκ μέρους της Ένωσης προς τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης. Ως προς το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού με την καθιέρωση ασυμβιβάστου της θέσης του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με άλλη θέση, σε απόσπαση, στην οποία δεν ασκεί δικαιοδοτικά καθήκοντα, σημειώνει ότι πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη από την Πρόεδρο κ. Θάνου-Χριστοφίλου, με την τακτική της προσωπικής στοχοποίησης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λυμπερόπουλος σημειώνει ότι “είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να επιχειρείται η δαιμονοποίηση καθηκόντων που ανατίθενται από το νόμο και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, με τη χρήση γλαφυρών διχαστικών περιγραφών ή με εσφαλμένη αναφορά νομικών όρων”. Επίσης, ζητά από την Πρόεδρο να κατονομάσει τις πηγές της αναφορικά με τις αιτιάσεις που απευθύνονται στο πρόσωπό του, καθώς και να εκκινήσει, εφόσον έχει πραγματικά τέτοιες καταγγελίες, την πειθαρχική διαδικασία του καταστατικού της ΕΔΕ εις βάρος του.

Σημειώνεται, ότι η κα B. Θάνου είχε χαρακτηρίσει την παραίτηση του κ. Λυμπερόπουλου ζήτημα δεοντολογίας, που εναπόκειται αποκλειστικά στον ίδιο, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτει ζήτημα κίνησης πειθαρχικής διαδικασίας.

 

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Λυμπερόπουλου στην ενημέρωση για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΕ της 30-1-2015

 

 

Απάντηση Π.Λυμπερόπουλου στην Ενημέρωση από ΕΔΕ.pdf

Σχόλια