Αναμένονται νέες διώξεις για το παραδικαστικό κύκλωμα

0

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, αναμένεται να παραγγείλει ποινικές διώξεις κατά δικαστών, εισαγγελέων και δικηγόρων, που εμπλέκονται σε δύο νέα παραδικαστικά κυκλώματα εκ των οποίων το ένα φέρεται να δρούσε στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων και το άλλο στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στα δύο νέα κυκλώματα φαίνεται να εμπλέκονται δέκα δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί που κατέχουν τον βαθμό του προέδρου Εφετών και του αντεισαγγελέα Εφετών και κάτω, όπως επίσης και τέσσερις δικηγόροι που έχουν μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κύκλους του Αρείου Πάγου, ελέγχεται ο αντεισαγγελέας Εφετών Ν.Τζουλάκης, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε προσωρινή αργία από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, λόγω ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες» κατά τα τελευταία χρόνια. O κ. Τζουλάκης ελέγχεται για την απόκτηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά και για τις υψηλές τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις αποδοχές του.

Επίσης ελέγχεται ζεύγος εφετών που είχε παραμείνει για πολλά χρόνια στο Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών και «συνεργάστηκε» με μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Το ζεύγος των δικαστικών χειριζόταν υποθέσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος στο Τμήμα Πτωχεύσεων και όριζε ως συνδίκους πτωχεύσεων δικηγόρους συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων, οι οποίοι σε συνεργασία με εκτιμητές ακινήτων έβγαζαν σε πλειστηριασμούς επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σχόλια