Δίωρη διακοπή των εργασιών των Δικαστηρίων και πανδικαστική συγκέντρωση στις 25 Νοεμβρίου

0

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θα πραγματοποιηθεί δίωρη διακοπή των εργασιών των Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και πανδικαστική συγκέντρωση στις 25 Νοεμβρίου 2004, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 12-30 – 14.30, για να ενημερωθεί η Ελληνική Κοινωνία για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνεται δημόσια στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό της Δικαιοσύνης για την πραγματοποίηση διαλόγου και τη δρομολόγηση, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, διαδικασιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ειδικότερα, ζητείται η λήψη μέτρων για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και την ποιοτική της αναβάθμιση (αύξηση οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών, αναβάθμιση της Σχολής Δικαστών κ.α.), και η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων του Δικαστικού Σώματος (ενοποίηση οργανικών θέσεων Πρωτοδικών – Προέδρων Πρωτοδικών, Εφετών – Προέδρων Εφετών, και αντίστοιχων βαθμών Εισαγγελέων, γνήσιο ειδικό μισθολόγιο κ.α.)

Η Ένωση καλεί τους Δικαστικούς Λειτουργούς του Λεκανοπεδίου Αττικής στην ανωτέρω συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (αίθουσα πολιτικών συνεδριάσεων του ισογείου του κτιρίου 13), όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στις έδρες των κατά τόπους Πρωτοδικείων.

Σχόλια