Ελεύθερος με εγγύηση ο Κ. Γκράτσιος

0

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 80 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Κωνσταντίνος Γκράτσιος, μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια κ. Καλού. Στον κ.Γκράτσιο επιβλήθηκε εξάλλου απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Ο το πρώην στέλεχος της ΚΕΔ παρέδωσε στην εφέτη πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει την θέση των στελεχών της Κτηματικής Εταιρίας ότι ήταν εκτελεστικά όργανα σε πολιτικές «ρητές και ασφυκτικώς δεσμευτικές» αποφάσεις. Επιπλέον, ο κ. Γκράτσιος τόνισε ότι στην ΚΕΔ εμφανίστηκε ως δεδομένη και αδιαμφισβήτητη η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας δεδομένου – όπως αναφέρει – ότι ο έλεγχος των τίτλων άνηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ζητούσε την ανταλλαγή.
«Η κοινή υπουργική απόφαση – σ. σ. Μπασιάκου και Δούκα – κατέστησε την ΚΕΔ απλό διεκπεραιωτή μίας στρατηγικής επιλογής της πολιτείας, αφήνοντας στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, την ΚΕΔ σε ρόλο απλού πληρεξουσίου για την υπογραφή των συμβολαίων των ανταλλαγών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό υπόμνημα.

Σχόλια