Ην. Βασίλειο: Πρόστιμο σε ζαχαροπλαστείο, λόγω πολιτικής διακρίσεων

0

 

Ένοχοι για πολιτική διακρίσεων κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες αλυσίδας ζαχαροπλαστείων στη Βόρεια Ιρλανδία, λόγω άρνησης παρασκευής τούρτας, στην οποία θα αναγραφόταν μήνυμα υπέρ του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών.

Ο ακτιβιστής δικαιωμάτων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας Gareth Lee, προσέφυγε δικαστικά κατά της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Ashers Baking Company, όταν ακυρώθηκε η παραγγελία του για μία τούρτα στην οποία θα αναγραφόταν «Υποστηρίξτε το Γάμο Μεταξύ Ομοφυλοφίλων». Ο G.Lee κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η στάση του ζαχαροπλαστείου τον έκανε να αισθάνεται «ανάξιος» και «λιγότερο άνθρωπος».

Η δικαστής της υπόθεσης, Isobel Brownlie έκρινε ότι η πράξη του ζαχαροπλαστείου συνιστά παράνομη πολιτική διακρίσεων επί τη βάσει των σεξουαλικών προτιμήσεων του Lee, επιβάλλοντας πρόστιμο ύψους 500 λιρών.

Ο Daniel McArthur, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, δήλωσε την περασμένη Τρίτη πριν την έκδοση της απόφασης: «Εξυπηρετούμε ευχαρίστως όλους τους πελάτες μας, αλλά δεν μπορούμε να προωθήσουμε έναν σκοπό, ο οποίος αντιτίθεται σε όσα αναφέρονται στη Βίβλο σχετικά με το γάμο».

Σχόλια