ΟΗΕ: Προτροπή για ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στη Ρωσία

0

Η ειδική Εισηγήτρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανεξαρτησία των Δικαστών και των Δικηγόρων, Gabriela Knaul προέτρεψε τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας να μεγιστοποιήσουν τις προσπάθειες εξυγίανσης του δικαιοδοτικού συστήματος της χώρας επισημαίνοντας παράλληλα, τις θετικές αλλαγές και τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του εθνικού συστήματος Δικαιοσύνης.

Η G. Knaul επισκέφθηκε τη Ρωσία στο πλαίσια έρευνας για τη δικαστική ανεξαρτησία στη χώρα, τα συμπεράσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 2014 στη Γενεύη. Μετά το πέρας της επίσκεψης, η G. Knaul εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τη νοοτροπία των Δικαστικών Λειτουργών καθώς φαίνεται να παραμένουν επηρεασμένοι από τις αντιλήψεις του σοβιετικού καθεστώτος και να διτηρούνστενές σχέσεις με τους Εισαγγελείς.

Τέλος, η Εισηγήτρια του ΟΗΕ επεσήμανε ότι οι ρωσικές Αρχές έχουν κάνει σημαντικά βήματα πρόοδου αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δικαστικούς διευκολύνοτας την άσκηση του έργου τους.

Σχόλια