Επίθεση των Anonymous στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε κρατικές υπηρεσίες

0

Εχθές έγιναν γνωστές τρεις επιθέσεις των Anonymous σε υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα στο στόχαστρο των Anonymous βρέθηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Δημοτολόγιο Καρδίτσας και τα ΤΕΙ Καβάλας. 

Οι γνωστοί χάκερ υπέκλεψαν οικονομικά στοιχεία εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση για εγγυοδοσία από το Δημόσιο, προσωπικά δεδομένα από τα Δημοτολόγια και αρχεία σπουδών καθώς και έγγραφα της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», έντονη δυσφορία εκφράζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπου η αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος έμαθε τα νέα για το χακάρισμα από το διαδίκτυο.

Στο μήνυμα που απηύθυναν, οι χακτιβιστές αναφέρουν: «Η κρατική μηχανή σας φακελώνει εδώ και χρόνια, τα ονόματά σας βρίσκονται στα δημοτολόγια με όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τις διευθύνσεις σας και τα ονόματα των συζύγων και των παιδιών σας. Όμως αυτά δεν έχουν σημασία, γιατί για το κράτος είσαστε αριθμοί».

«Στις 6 Μαΐου έρχονται εκλογές. Φερθείτε σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί. Θα τα ξαναπούμε» καταλήγουν.
 

Σχόλια